Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحریم دو برنامه ایرانی -اسنپ و تپسی- در سرویس‌های اپل استور و گوگل‌پلی علاوه بر اینکه به کساد شدن کاسبی راننده‌ تاکسی‌ها منجر می‌شود هشداری نیز برای مسئولان درخصوص تحریم‌ مجازی کشور به همراه دارد. به گزارش جهان نيوز؛ دومینوی لگد زدن آمریکایی‌ها به برجام تمامی ندارد و هر روز شاهد اقدامی جدید در محدود سازی ایران در دوران پسا توافق هسته ای هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دورانی که قرار بود نه تنها بر محدودیت‌ها افزوده نشود بلکه از روز اجرای برجام همه محدودیت‌ها رفع شده و دیگر باز نگردد اما واقعیت طور دیگری رقم خورد.
مسافران ایستگاه اول تحریم مجازی؛ اسنپ و تپسی
در تازه ترین اقدامت کشورهای غربی علیه ایران، ابتدا دو برنامه پر مخاطب اسنپ و تپسی که کسب و کارهایی در جهت تسهیل حمل ونقل هستند از سرورهای اپل استور حذف شدند. مدت زیادی نگذشت که سرویس گوگل پلی هم این دو نرم‌افزار ایرانی را از دسترس کاربران خود خارج کرد.


اولین برداشت از اقدام دو شرکت عرضه کننده برنامه‌های تلفن همراه در حذف اسنپ و تپسی از سرورهای خود را می‌توان تاثیر آن بر کساد شدن بازارکار راننده‌هایی درنظر گرفت که از طریق این سیستم‌های اینترنتی درآمد کسب می‌کردند و با فیلتر شدن این دو برنامه با کاهش مسافر روبرو شده و ناچارا به همان شیوه سنتی باز می‌گردند.

زنگ خطر آغاز تحریم‌های فضای مجازی
اما در طرف مقابل، این تصمیم می‌تواند زنگ خطری جدی در خصوص گسترش دامنه‌ این فیلترینگ به سایر برنامه‌ها و دسترسی‌های شهروندان ایرانی به اپلیکیشن‌های مورد نیاز باشد که می‌تواند موجب شود تکنولوژی‌های جدید کارایی خود را از دست داده و امور روز مره به همان شیوه چندین سال قبل باز گردد.
به عنوان نمونه، اگر گوگل پلی ویا اپل استور همینطور که به راحتی و بدون هیچ هزینه‌ای دو برنامه ایرانی را از دسترس کاربران خود خارج کردند، به همین روش نرم افزارهای بانکی تحت سیستم عامل‌های تلفن همراه را نیز محدود کنند، قابل پیش‌بینی است که حجم عظیمی از کارهای بانکی روزمره مردم نظیر پرداخت قبوض و انتقال وجه و ... تحت تاثیر قرار گرفته و صف‌های طویلی مقابل باجه‌ها و در شعب بانک‌ها شکل می‌گیرد.

براین اساس می‌توان گفت، حذف این دو اپلیکیشن ایرانی می‌تواند هشداری باشد برای مسئولان چراکه در حال حاضر طبق آمارها بخش بزرگی (حدود 97 درصد) از تکنولوژی‌های مورد نیاز فضای مجازی کشور اعم از تلفن‌های همراه و تجهیزات و شبکه‌های کمپیوتری و مخابراتی و همچنین نرم افزارها و سیستم عامل‌های مورد استفاده در کشور وارداتی است که به این معناست شرکت‌های خارجی به راحتی می‌توانند آن‌را از دسترس کاربران ایرانی خارج کنند.

برای مثال‌، این امکان وجود دارد که استفاده از برخی برنامه‌های تلفن همراه برای مخاطبان ایرانی محدود شود و یا بروزرسانی‌های جدید برای آی‌پی های ایران بسته شده و یا حتی گوشی‌های هوشمند از دسترس خارج شوند و یا حتی امکان استفاده کاربران ایرانی از دامنه‌های بین‌المللی مسدود شود و .. که این موارد می‌تواند باعث فلج شدن برخی از کارهای روزمره مردم باشد.
در واقع اگر مسئله محدود سازی دسترسی ایران به فضای مجازی روزی در دستورکار کشورهای غربی به خصوص آمریکا قرار بگیرد و همانند سایر تحریم‌های غیرانسانی بر کشور تحمیل کنند نیاز است، زیرساخت‌های مناسبی برای جایگزینی فراهم شود که در وقت لازم، خللی در زندگی مردم به وجود نیاورد.
تحریم موبایلی و مخاطرات رجیستری

محدودیت دسترسی ایران به فضای مجازی به حذف دو اپلیکیشن حمل و نقل از سرورهای اپل استور و گوگل پلی ختم نشد و در تازه‌ترین اقدام از جنس تحریم‌های مجازی ایران، اتحادیه جهانی تلفن همراه نیز به تحریم شرکت‌های مخابراتی ایران روی آورد.


اولین تاثیر ملموس در اجرای این تحریم که گفته می‌شود مرتبط با تحریم‌های جدید آمریکا است ، بروز مشکل درخصوص حضور یا عدم حضور اپراتورهای ایرانی در کنگره جهانی موبایل بارسلون به عنوان رویداد جهانی موبایل است.

این تحریم، واکنش وزیر ارتباطات را نیز به همراه داشت و وی نیز ابعاد دیگری از این موضوع را روشن کرد. جهرمی در این خصوص در صفحه توئیتر خود با اشاره به اینکه عدم صدور مجوز برای حضور همراه اول در کنگره جهانی موبایل به دلیل صادر نشدن مجوز OFAC‌ است گفت:

آن‌چه اتفاق افتاده این است که درباره همراه اول از وزارت خزانه‌داری آمریکا استعلامی انجام دادند و این وزارتخانه برای عضویت همراه اول مجوز صادر نکرده است.

آنطور که از این سخنان وزیر ارتباطات برداشت می‌شود، علت اصلی ممانعت از حضور همراه اول در این کنگره ارتباط مستقیمی با تحریم‌ها دارد.
از سوی دیگر باتوجه به اینکه یکی از خدمات GSMA (انجمن جهانی موبایل) تعیین ساختار شناسه جهانی تجهیزات موبایل (شماره سریال) IMEI و ارسال آن به کشورهای مرتبط با این مجموعه است، این سوال پیش می‌آید که در صورتی که این سازمان، شرکت‌های ایرانی را تحریم کرده باشد، و از ارسال اطلاعات ثبتی گوشی‌ها به ایران خودداری کند، باتوجه به برنامه ریزی ها برای اجرای طرح رجیستری تلفن‌های همراه وارداتی به کشور که مبتنی بر شماره سریال گوشی‌هاست، درصورتی که مبنای اجرای طرح، اطلاعات ورودی از این انجمن باشد، وزارت ارتباطات چه برنامه‌ای در این خصوص دارد؟

تاثیر تحریم‌مجازی ایران بر بازار آی‌تی
ابتدایی ترین تاثیری که می‌توان برای حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از سرورهای گوگل پلی و اپل استور در نظر گرفت، از بین رفتن اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای ورود به این حوزه باتوجه به افزایش ریسک ناشی از ناممکن بودن استفاده از برنامه تولیدی شان توسط مخاطبان است.
طبق آمارها درصد زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور، در رشته‌های مرتبط با کامپیوتر و برنامه‌نویسی مدرک گرفته‌اند و درصورتی که تصمیم جدی در خصوص مقابله با اقدامات یک‌جانبه بازارهای برنامه موبایل علیه ایران گرفته نشود، علاوه بر اینکه برنامه‌نویسان و توسعه دهندگان برنامه‌ها محصولات جدیدی تولید نمی‌کنند بلکه بر جمعیت بیکاران این رشته تحصیلی نیز افزوده می‌شود.

از این رو به نظر می‌رسد با توجه به اینکه مسئله تحریم مجازی ایران هم‌اکنون جدی نشده و تنها نشانه‌ هایی که دلالت بر این مسئله دارد در حال نمایان شدن است، بهترین راهبرد در حال حاضر می‌تواند برنامه ریزی دقیق و آماده‌سازی زیرساخت های لازم برای قطع وابستگی کشور در این حوزه باشد.
کاری که چندین سال قبل تعدادی از کشورها شروع کردند و به عنوان نمونه هم اکنون مسئولان روسی اعلام می‌کنند درصورتی که دسترسی این کشور به شبکه اینترنت جهانی قطع شود، زیرساخت ها و تجهیزات لازم به حدی فراهم شده که مردم این کشور از قطع دسترسی به شبکه اینترنت خبر دار نمی‌شوند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۵۵۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است

به گزارش صدای ایران از ایسنا،سرهنگ فیروز کشیر درباره حواس پرتی رانندگان هشدار داد و گفت: متاسفانه در بسیاری از تصادفات شاهد هستیم که علت حادثه، عدم توجه کافی راننده به جلو است. هر چیزی مانند دخانیات، تلفن همراه، خوردن و آشامیدن باعث حواس پرتی راننده شده و توجه کافی را از راننده می‌گیرد بنابراین ممنوع است.

وی ادامه داد که بعنوان مثال همه رانندگان می‌دانند استفاده از تلفن همراه، در حین رانندگی باعث حواس پرتی راننده می‌شود؛ اما متاسفانه هنوز هم این اشتباه را تکرار می‌کنند و این مسئله به یک عادت بد در رانندگان تبدیل شده است که می‌تواند فجایع بسیاری رقم بزند.

کشیر افزود: بار‌ها مشاهده شده که برخی از رانندگان که در پشت چراغ قرمز متوقف می‌شوند تا لحظه‌ای که چراغ سبز شود؛ مدام با تلفن همراه خود مشغول هستند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در این فاصله چند ثانیه‌ای که رانندگان در پشت چراغ قرمز متوقف هستند؛ آنقدر سرگرم تلفن همراه خود و فضای مجازی هستند که حتی کشیدن ترمز دستی را هنگام توقف فراموش می‌کنند و این چنین با خودروی جلویی برخورد می‌کنند.

کشیر گفت: تلفن همراه به گونه‌ای است که وقتی فرد از آن استفاده می‌کند؛ تمام حواسش را می‌گیرد بنابراین از اطراف غافل شده و نمی‌تواند تصمیم درست بگیرد یا در شرایط حساس و مهم، واکنش درستی داشته باشد.

وی افزود: همچنین استفاده از سایر تجهیزات تلفن متصل به گوشی نیز ممنوع است، زیرا باعث انحراف ذهنی و رفتاری راننده شده می‌شود.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ تاکید کرد که راننده موظف است تمام هوش و حواس خود را در رانندگی به جلو معطوف دارد و به عنوان یک راننده باید از هر چیزی که باعث بر هم زدن هوش و حواس شود؛ اجتناب کند.

کشیر با اشاره به اینکه استفاده از دخانیات نیز باعث حواس پرتی رانندگان می‌شود؛ گفت: ماده ۱۸۰ آیین نامه راهنمایی و رانندگی، به صراحت هشدار می‌دهد که رانندگان حق ندارند در حین رانندگی دخانیات استفاده کنند. زیرا علاوه بر ایجاد حواس پرتی، ممکن است ته سیگار بر روی لباس راننده بیافتد و حوادث ناگواری را رقم بزند.

وی افزود: همچنین راننده حق ندارد در حین رانندگی مواد خوراکی و آشامیدنی استفاده کند؛ چرا که ممکن است یک لحظه آب در گلوی راننده پریده و باعث خفگی و واژگون شدن خودرو شود و این حادثه دیگر خودرو‌ها را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست حتی در زمان توقف در پشت چراغ قرمز یا ترافیک نیز، از استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه خودداری کنند و همه حواس خود را برای حفظ سلامتی خود و دیگران در رانندگی بگذارند.

وی افزود: با توجه به تحقیقات میدانی همکاران من در پلیس راهور، یکی از دلایل اصلی افزایش تصادفات استفاده و مکالمه با تلفن همراه در حین رانندگی است و متاسفانه ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است و این موضوع حتی بدون استفاده از هندزفری نیز اتفاق می‌افتد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: همچنین در بررسی‌ها مشخص شد ارسال پیامک توسط رانندگان نیز به میزان ۳۷ درصد در بروز تصادفات نقش دارد

کشیر گفت: همچنین این تحقیق نشان می‌دهد که مکالمه با هندزفری ۲۷ درصد، استفاده از نوشیدنی‌های غیرمجاز و مصرف روان‌گردان‌ها به میزان ۱۳ درصد و مصرف موادمخدر نیز ۲۱ درصد در میزان و دلیل تصادفات نقش دارند.

وی درباره استفاده از مخدر گفت: استفاده از مواد مخدر باعث می‌شود که روح و روان و سیستم اعصاب افراد تحت تاثیر قرار گیرد. همچنین باعث می‌شود تاری دید، کاهش شدید شنوایی، درگیری ذهنی و مغزی، درک نکردن فاصله نیز رخ دهد بنابراین افراد نباید در این شرایط پشت فرمان بنشینند.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ هشدار داد که این اعداد و ارقام مواردی نیستند که بخواهیم با آنها شوخی کنیم. شوخی با این اعداد یعنی شوخی با جان و زندگی خود و خانواده بنابراین از رانندگان درخواست می‌کنیم عواملی که باعث حواس پرتی در رانندگی می‌شوند را حذف کنند.

دیگر خبرها

  • پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • پلیس علت اکثرتصادف‌های رانندگان ایرانی را فاش کرد
  • شعر «موسی عصمتی» در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا